Hva skjer

Filtrer etter følgende:

Kategorier

Medlemsforeninger

Fylker

Side 1 av 8 (77 aktiviteter)
April 2018
Mandag 23 April MøterFollo Sopp- og nyttevekstforeningAkershus

Medlemsmøte

Mandag 23. april kl. 18.30-21 på Waldemarhøy, Ski. Temaet er spiselige, ville vekster og Inger Lise Østmoe holder foredrag om bruk av både kjente og ukjente nyttevekster ute i naturen. Vi tar en tur i det grønne utenfor Waldemarhøy før foredraget og får en orientering.Det blir mulighet for smaksprøver av sopp- og nyttevekster hvis alt klaffer! Utlodning, gevinster mottas med takk! Vi serverer kaffe og kaker. 

 

Onsdag 25 April TurerBuskerudBuskerud sopp- og nyttevekstforening

Strutsevingtur i Røyken

Strutsevingtur i Røyken

Møt opp ved Røyken stasjon kl. 18.00. Ingen påmelding,

Kontaktperson: Lisa(Elizabeth) Sørenssen, tlf. 92013242

Onsdag 25 April TurerSalten NaturlagNordland

Beunder Tysbast i Breiva, Bodø

Tysbast (Daphne mezereum) er en vakker og meget giftig plante i tysbastfamilien. Tysbast er spesiell ved at den blomstrer på bar stamme eller grein før bladene kommer om våren. Senere kommer det det røde frukter på naken stamme eller grein, der blomstene har vært. Turleder er Helga Vik (tlf: 952 09 669) viser vei til forekomst av denne flotte planten. Oppmøte og parkering Breiva kl 18:00. Gode sko nødvendig. Matpause.

 

Torsdag 26 April TurerMoss Sopp- og nyttevekstforeningØstfold

VI PLUKKER STRUTSEVING PÅ JELØY

Vi møtes på parkeringsplassen til høyre etter Jeløy Kirkegård ved stien inn til Bangtjernet kl. 17.30. Turleder er Irene Simonsen, tlf.: 94014305.

Lørdag 28 April TurerRisken sopp- og nyttevekstforeningMøre og RomsdalKartlegging

Kartleggingstur på Averøya

Årets første kartleggingstur går til Averøya lørdag 28. april. Vi går i områder med rik lauvskog i området Tøvika-Kornstad og forhåpentligvis finner vi en del vårplanter, lav og noen vinter-/vårsopper.

Kartleggingsturer med Risken er åpne for alle interesserte, og gir en fin mulighet til å lære nye arter ute i felt. Vi bruker GPS og prøver å artsbestemme og kartfeste så mye som mulig av det vi finner.

Oppmøte på Kårvåg, ved YX/bussterminalen kl. 11.30. Turen avsluttes ca. kl. 15.00.

Mandag 30 April TurerSalten NaturlagNordland

Salten naturlag satser på Mat fra fjæra !

Vi går på jakt etter spiselige skjell, snegler, tang og tare som finnes langs kysten. Vi satser på oppholdsvær og bål i fjæra, der vi kan tilberede og smake på noe av det vi finner. Kr 50 for medlemmer og kr 70 for ikke-medlemmer, kontant eller VIPPS. Turledere er Leonie Johann, Steffen Eriksen og Lena Kines. Max 18 deltakere. Påmelding innen 28. april til Lena Kines på telf 95112622 eller epost: lenasin@gmail.com. Oppmøte Parkeringsplassen på Mjelle, kl 18:00. Meld fra om du trenger transport – så ordner det seg nok!

Mai 2018
Torsdag 3 Mai MøterSalten NaturlagNordland

Bokashi - den beste jorda lager du selv!

Bokashi kompost – din egen jordfabrikk!

Ønsker du å bli kvitt matavfallet ditt på en miljøvennlig måte, og samtidig få prima matjord?

Bokashi er lettvint og enkel kjøkkenkompostering som passer like bra i byen som i et hus med hage.

Eleonor Korneliussen forteller om Bokashi og deler av sine erfaringer med kompostering. Hun vil også vise hva du trenger av utstyr. Sted: Bodø Voksenopplæring, Nordstrandveien 41, kl 18:00.
Salten naturlag sitt strand-flagg ved inngangen. Kr 50 for ikke-medlemmer, medlemmer gratis adgang.
Parkering ved Kiwi, Rønvikleira. Kontaktperson: Marit Nystadbakk 91188735.

Torsdag 3 Mai TurerRisken sopp- og nyttevekstforeningMøre og Romsdal

Nytteveksttur i Fræna

Nytteveksttur til Varholen i Fræna, torsdag 3. mai. Vi ser etter pors og ramsløk.

Mer info om tid og sted for oppmøte kommer!

Torsdag 3 Mai KursOslo og omland sopp- og nyttevekstforeningAkershus

Mat av vårens ville vekster

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster” i to omganger (et i Oslo og et i Asker). Det første kurset begynner 3.mai og det andre begynner 4.mai.
Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem.
Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen stor for at du bare kan stikke ut en tur rundt hjørnet for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor.

Kurset går over fire ettermiddager, tre timer hver gang. Til slutt får du faktisk diplom, for kurset er godkjent av Studieforbundet natur og miljø.

De to første kursdagene:Generelt om ville planter til mat og drikke, med forelesning og demonstrasjon med friske planter. Du lærer om hvordan du kan kjenne enkeltplanter igjen og om hvordan de har vært brukt tidligere. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og deres næringsinnhold. Vi gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.
Tredje dag samler vi planter og siste kursdag lager vi mat av fangsten

Kurslokalet blir påNaKuHel, Asker, Semsveien 168, 1384 Asker

Kursledere:
Svein Olav Drangeid
Randi Sandvik Holmiere

Pris: kr. 1150
Pris for medlemmer: kr. 850
https://oosn.no/kurs/nyttevekster/mat-av-varens-ville-vekster-4

Fredag 4 Mai KursOslo og omland sopp- og nyttevekstforeningOslo

Mat av vårens ville vekster

Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening arrangerer i år det populære kurset ”Mat av vårens ville vekster” i to omganger (et i Oslo og et i Asker). Det første kurset begynner 3.mai og det andre begynner 4.mai.
Her får du grunnleggende kunnskaper både i teori og praksis om de vanligste og beste nyttevekstene og hvordan man kan lage spennende retter av dem.
Du aner ikke hvor lett tilgjengelige disse plantene er. Når du først har lært dem er sjansen stor for at du bare kan stikke ut en tur rundt hjørnet for å hente dagens middag. Sunne, næringsrike og vakre vekster rett fra der du bor.

Kurset går over fire ettermiddager, tre timer hver gang. Til slutt får du faktisk diplom, for kurset er godkjent av Studieforbundet natur og miljø.

De to første kursdagene:Generelt om ville planter til mat og drikke, med forelesning og demonstrasjon med friske planter. Du lærer om hvordan du kan kjenne enkeltplanter igjen og om hvordan de har vært brukt tidligere. Det blir om bladgrønnsaker og krydder- og teplanter, og deres næringsinnhold. Vi gjennomgår også hvordan planter best kan plukkes og oppbevares.
Tredje dag samler vi planter og siste kursdag lager vi mat av fangsten

Kurslokalet blir på Geitmyra matkultursenter, Tåsenveien 2, 0462 Oslo.(ikke Geitmyra skolehage, men inne på Nordre gravlund - se www.geitmyra.no)
Kursledere:
Emilie Gjærum
TorillRaastad
https://oosn.no/kurs/nyttevekster/mat-av-varens-ville-vekster-3