Hva skjer

Filtrer etter følgende:

Kategorier

Medlemsforeninger

Fylker

Side 1 av 24 (231 aktiviteter)
Juni 2018
Lørdag 30 Juni TurerAnnetSalten NaturlagNordland

Malstraumfestivalen - Saltstraumen

Lørdag 30. juni-søndag 1. juli: Malstraumfestivalen. Denne helgen skjer det mye i området rundt Saltstraumen; turer, bondens marked og et seminar om mat fra nærområdet/nyttevekster.

Det er Saltstraumen historielag som arrangerer festivalen, men Salten naturlag har fått Edle Catharina Normann, forfatter av flere bøker om ville planter og nyttevekster som foredragsholder/turleder til seminaret den 30. juni. Medlemmer av Salten naturlag får redusert deltakeravgiften med kr 50.

Programmet vil i hovedtrekk være:
 10.00 Velkommen ved Trude
 10.15 Foredrag ved Edle
 12.00 Lunsj
 12.30 Ut å se etter vekster ved Edle og evt Lena / Steffen
 15.00 Avslutning
Seminaret går fra 10-15, og koster 250.- inkl lunsj
(obs deltakeravgift for medlemmer av Salten naturlag = kr 200,-. Meld fra ved påmelding om at du er medlem i naturlaget)

Påmelding innen 15.juni. til:
saltstraumen.historielag@gmail.com

Juli 2018
Lørdag 7 Juli Stand/UtstillingAnnetSalten NaturlagNordland

Kjerringøydagan

Kjerringøydagan. Besøk Salten naturlag sin stand på dette tradisjonsrike markedet.

Har du lyst å være med på stand og møte hyggelige mennesker? – send en mail til post@salten-naturlag.com eller ta kontakt på mob 4899 5424.

 

Lørdag 7 Juli TurerRisken sopp- og nyttevekstforeningMøre og RomsdalKartlegging

Kartleggingstur i Aukraskogen

Kartleggingstur i Aukraskogen på Gossen i Aukra.

Kartleggingsturer med Risken er åpne for alle interesserte, og gir en fin mulighet til å lære nye arter ute i felt. Vi bruker GPS og prøver å artsbestemme og kartfeste så mye som mulig av det vi finner.

Mer info om tid og sted for oppmøte kommer!

Søndag 15 Juli KursVest-AgderBlomkålsoppen, Vest-Agder sopp- og nyttevekstforening

Kurs i tinkturer i Tveit; Millys medisinplanter

Det er mange folkemedisinske tradisjoner og gammel kunnskap samt ny forskning om å trekke ut virkestoffer fra planter ved hjelp av sprit. Dette utforsker vi 14 juli kl. 10.00 – 16.00. Kurset begynner med en teoridel, deretter går vi ut og sanker planter som vi lager tinktur av. Deltakerne må selv ta med sprit og flasker/glass. Det er plass til 20 deltakere på kurset. Påmelding til Marianne 47812331 innen 5 juli.  

Fredag 27 Juli TurerAnnetSalten NaturlagNordland

Besøk Salmon senter Inndyr

  1.  Salmon senter Inndyr. Her kan du stå midt blant laksen i vårt innendørs akvarium, før vi blir tilbudt en forfriskende tur på sjøen. Det er mulig å ta båt ut for å besøke et av sjøanleggene, og se hvordan den daglige driften foregår. På Gildeskål Forskningsstasjon AS drives forskning i både små- og storskala. Det vakre landskapet rundt er med på å gjøre visningsturen til en helhetlig opplevelse. Nærmere info om tidspunkt kommer. Turledere: Randi Sternang, Mail: randisternang@gmail.com  tlf: 93200486 og Ylva Henriksen, Mail: ylva.henriksen@gmail.com tlf: 90805022 
August 2018
Mandag 6 August MøterElverum sopp- og nyttevekstforeningHedmark

Siste forberedelsesmøte til Jakt- og fiskedagene

Terningen Arena/Terningen kafé.  Siste planleggingsmøte før Jakt- og fiskedagene. 

Torsdag 9 August Stand/UtstillingElverum sopp- og nyttevekstforeningHedmark

De nordiske jakt- og fiskedagene

 9. - 12. august er det igjen de nordiske jakt- og fiskedagene. Elverum sopp- og nyttevekstforening deltar med en stor stand for 26. år på rad  – sopp- og urteutstilling, soppfarging over åpen ild, barkebrød-baking, servering av supper med ingredienser fra naturens skafferi. 

Torsdag 9 August TurerAnnetSalten NaturlagNordland

Vi besøker vakre Beiarn

  1. Vi besøker vakre Beiarn. Oppmøtested Beiarn, planteskolen på Storjord. For å finne fram ved at man på Storjord tar av mot Moldjord - så finner man planteskolen.

I år besøker vi Steen og Wormsen planteskole. Hagen er vakrest sensommer/ høst, derfor har vi valgt dette tidspunktet. Omvisning kl 16-18 av skole/hage med prøvesmaking av bær. Man kan kjøpe stauder, sommerblomster og herdede (fra Finland) frukt/bærtrær.

Deretter foredrag om Beiarelva med demonstrasjon og en fiske-guide lærer oss teknikken. Mulig å prøve fisket i Beiarelva. For de som ønsker er det mulig å finne seg egen overnatting i Beiarn og fortsette turen med besøk til stavkirka på Savjord den 10. før retur.

Turledere: Randi Sternang, Mail: randisternang@gmail.com  tlf: 93200486 og Ylva Henriksen, Mail: ylva.henriksen@gmail.com tlf: 90805022 

Mandag 13 August TurerAnnetSalten NaturlagNordland

Bushcraft-tur med Heath Dawson i Bodø?

Planlegges Tur med Heath Dawson. Heath er irsk og driver eget firma i Irland, County Wicklow, hvor han holder ulike kurs om «Bushcraft» og natur https://www.facebook.com/heath.dawson.79 . Nærmere informasjon kommer.

Tirsdag 14 August MøterKursFollo Sopp- og nyttevekstforeningAkershus

Medlemsmøte - Avspark for soppsesongen!

Tirsdag 14. august kl 18.30 på Waldemarhøy, Ski

Med seseongens første funn frisker vi opp våre soppkunnskaper. Vi samler oss igjen til et "minikurs" der vi får presentert både spiselig sopp og de vi skal unngå. Det blir gjennomgang av sopp med skiver, ribber, rør og porer og "hands on" der vi kan studere soppen mer inngående, og kanskje lære noen nye. 

Vi håper på å kunne servere smaksprøver med sopp slik som på grøntkvelden. 

Ta med venner og familie, alle hjertelig velkommen.

                  Kaffe og kaker. Utlodning