Hva skjer

Filtrer etter følgende:

Kategorier

Medlemsforeninger

Fylker

Side 1 av 3 (23 aktiviteter)
Mars 2017
Mandag 6 Mars MøterHaugaland sopp- og nyttevekstforeningRogaland

Urteinspirasjonsmøte

Et møte for å planlegge hva som skal skje i Urtehagen på Hemmingstad. Her kan du hente inspirasjon til egen hage og egne krukker, og bidra med ideer. Tid kl 19.00. Mer informasjon om sted følger. Påmelding til post@hausony.com

Mandag 6 Mars MøterTelemarkTelemark Sopp- og nyttevekstforening

Innkalling til Årsmøte i Telemark sopp og nyttevekstforening

Innkalling til Årsmøte i Telemark sopp og nyttevekstforening.

 Årsmøtet holdes på Bok og Blueshuset den 06.03.20217 kl. 1800

     Agenda:

     Åpning av møtet. Godkjenning av innkalling.

  1. Valg av møteleder og referent
  2. Årsberetning.
  3. Valg av nytt styre
  4. Valg av representant til Norges Sopp og Nyttevekstforbunds årsmøte og ledermøte 22-23/4
  5. Innkomne forslag.
  6. Møtet heves.

 

Forslag til årsmøtet må være styret i hende senest 20.02.2017

Fredag 10 Mars TurerOpplandValdres sopp- og nyttevekstforening

Urtetur ved middelhavet

INVITASJON

OPPLEV MIDDELHAVSKULTUR,---LANDSKAP I NICE OG MENTON OG BAKLAND MED ET VARIERT TURPROGRAM. FRA FREDAG 10 TIL 17 MARS 2017.

 VI BOR 5 DAGER I NICE(HOTEL HELVÉTIQUE) OG 2 DAGER I MENTON (HOTEL RICHELIEU) OG HAR UTFLUKTER DERFRA.

TUREN GÅR I SAMARBEID MED VALDRES SOPP OG NYTTEVEKSTFORENING OG ER ÅPEN FOR ALL INTERESSERTE. Max.antall deltakere 15. minimum 10. Påmeldingsfrist: 1. januar 2017

PÅMELDING OG INFO: yvonne.tonnaer@gmail.com. 613 43569/99 35 84 41.

Deltakerne bestiller reisen tur-retur Oslo-Nice selv. Mulighet for å bestille ekstra dag(er) på begge hotellene både i for-og etterkant av turen.

Turpris: kr. 7.800,-i enerom per person, kr. 6.300 i dobbelt----/tomannsrom.(inkluderer hotell+frokost hele uken, de fleste ekskursjonene, halv pensjon.(frokost og lunsj), ekskursjoner/ lokal transport), reiseleder og oversetter.

Ved påmelding kan du si om du kan deles inn med andre alenereisende, om du ønsker ene—eller dobbeltrom.

 PROGRAM FOR TUREN:

 

Dag 1 Fredagkveld: 10.mars: vi møtes på hotell Helvétique(www.helvetiuqe.com) i Nice og presenterer  deltakerne og turprogrammet.

                             . Chansonkveld med middag i nabolandsbyen Villefranche  s.mer.  

Dag 2: Vi besøker grønnsak, frukt og olivenbruket Le potager de saquier. Pierre og Anne Magnani på bruket Le Potager de Saquier i område Le bellet har vært på drivere for å utviikle andelslandbruk og har et mangfold av lokale tomatplanter, sitrusfrukter, urter, paprika, oliven og høner. Formiddag: urtetur med lokalkjenner Yvonne Franco. En eldre dame som har utgitt 2 hefter med oppskrifter med spiselige vekster. Matlaging med de vekstene vi har funnet frem til. Vinsmaking.Middag med maten vi har laget.

Dag 3. En dag med flere forslag og muligheter. Morgen. Besøk av et av de flotteste markedene i frankrike på den koselige markedsplassen Cours Saleya. Vi tar det på sparket. også avhengig av værforhold den dagen. Forslag: besøk på Villa Rothschildt som har 9 hager med forskjellige temaer på en halvøy.(Cap Ferrat): vakkert turpområde hvis fint vær. Turen er valgfri.

Dag 4: Besøk i den vakre landsbyen Lucéram på småbruk med olivenproduksjon, tapenader, eddikk, eau de vie på fruktbasis, syltetøy. Vi spiser lunsj på bruket og får besøke olivenmølla deres fra 1600-tallet. Nabo som driver med birøkt forteller om birøkt.

Dag 5: Besøk i den vakre landsbyen litt opp i liene øst for Nice. Beøk av landsbyen, omvisning i eksotisk hage med også middelhavsplanter og nyttverdien av disse Eventuelt. Besøk på parfymeriet der det forklares hvordan parfymen blir produsert og hvilke planter og blomster.

Dag 6. Formiddag. vi reiser til den vakre byen Menton like ved Italia. Vi får rom på hotel Richelieu som ligger midt i sentrum, like ved havet. Vi drar på tur med botanisten Alain Cretin på Cap Martin, en halvøy rett vest for byen og ser på strandplanter og blomster. Halvøya er kjent for det milde været. Lunsj med lokale vekster.

Dag 7: vi drar til Castellar eller Saint-Agnès, 2 vakre landsbyer i baklandet av Menton og plukker fjellplanter—og blomster og besøker landsbyen. Vi har med botanist Alain Cretin igjen. Lunsj i det fri eller i tilfelle dårlig vær er m,åltidet på et småbruk med grønnsakproduksjon i landsbyen.

Dag 8: Avreisedag: Tips. Besøk 1 av de mange vakre parkene og hageanleggene i Menton.

Påmeldingsfrist. 31 desember med maks. 15 deltakere. yvonne.tonnaer@gmail.com, 613 43569/ 99 35 84 41. først til mølla----. De første påmeldingen har kommet. Det blir krav om depositumbetaling som tilbakebetales t hvis ikke det blir nok påmeldte til gjennomføring av turen.

Turpris p.p.: kr.7.800,- for enerom, kr. 6.300,- i dobbeltrom: inkluderer halv pensjon(opphold, frokost og lunsj, ekskursjoner, lokal transport,  reiseleder og oversetter, henholdsvis Yvonne Tonnaer og Ole-jacob Christensen. Deltakerne må selv bestille tur-returreise Oslo-Nice. Når vi har oppnådd minst 9 påmeldte kan vi gi klarsignal for billettbestilling. www.restplasser.no, www.norwegian.no, www.sas.no. www.klm.com.

Er du alenereisende: du kan si om du kan deles inn i tomannsrom med andre deltakere som reiser alene. Turen er åpen for alle interesserte

 

Lørdag 11 Mars KursTrondheim Sopp- og nyttevekstforeningSør-Trøndelag

Foredrag "Den fantastiske kaffegruten"

Trondheim Sopp-og nyttevekstforening har invitert Siri fra Gruten AS i Oslo hit for å holde kurs for oss. Nå får vi mulighet for å lære å bruke en lite utnyttet ressurs: kaffegruten!

Vi får en innføring i kreative måter å bruke kaffegrut på i hjem og hage – fra pleiende såper til soppdyrking.
På slutten lages en kaffeskrubb. Dette gjelder for de første 20 påmeldte! Først til mølla!

Sted: Administrasjonsbygget på Ringve (ved drivhusene).
Påmelding: til lgrove@frisurf.no innen 1. mars
Pris: 100 kr

Betales til Trondheim sopp- og nyttevekstforening konto 0530 09 40619 når påmelding er bekreftet og senest 5. mars.

 

Onsdag 15 Mars KursOslo og omland sopp- og nyttevekstforeningAkershusOslo

Kurs i grunnleggende botanikk

Planteriket er stort, men hvor finner vi nyttevekstene?
Kurset gir en oversikt i botanisk systematikk med vekt på familiene med mange nyttevekster. Du vil lære om plantenes bygning og om hvilke karakterer som er viktige for å kjenne igjen en planteart.
En del av undervisningen vil være praktisk der deltakerne selv undersøker plantemateriale. Du trenger ingen forkunnskaper for å ha utbytte av kurset.

 

Kursledere:
Svein Olav Drangeid og Rune Tangen

Dato og sted: 15.03 kl 18.15-21.15, Sagene Samfunnshus

Pris: 200 kroner

Kun for medlemmer av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

NB! PÅMELDING KREVES:

https://oosn.no/kurs/nyttevekster/grunnleggende-botanikk

Onsdag 22 Mars KursOslo og omland sopp- og nyttevekstforeningAkershusOslo

Gin-kurs på Fuglen

Har du lyst til å lære å lage din egen gin? Gin er et brennevin oftest smaksatt med einerbær, men visste du at slåper også gjør jobben?  I det hele tatt kan og skal gin lages med innslag av mange ville vekster.

Kursleder Halvor Skiftun Digernes har som anerkjent bartender på Fuglen mange tips å by på.  Han har forberedt en del infusjoner som dere får smake. Når man har smakt én og én får man et godt utgangspunkt for å begynne å kombinere selv.  De spennende NYE smakene oppstår når man treffer på miksen!

Halvor demonstrer også hvordan man setter sammen noen cocktail-varianter. Dere får selv mikse drinker med vermouth og hetviner med referanse til krydderne som er brukt.  Så kan dere videreutvikle miksene hjemme,  etter hvilke smaker sesongen byr på. Kanskje urter med kraftig aroma bør testes?  Spansk kjøvel, reinfann,  pors,  strandkvann?  Når du har grunnkunnskapene inne,  er det morsomt å eksperimentere. 

Kurset arrangeres på Fuglens kjøkken, Universitetsgata 2 (10 meter fra baren, mot Universitetsgaten)

Kun 12 plasser. 

Åpent for alle!

Påmelding kreves: https://oosn.no/kurs/nyttevekster/gin-kurs-pa-fuglen 

Onsdag 29 Mars TurerJærsoppen, Nyttevekstforeningen, avd. Sør-RogalandRogaland

Taretråling med Gunn på Tungenes

Møt opp ved Tungenes fyr onsdag 29. mars kl. 17.00. Tidspunktet er ideelt med tanke på lavvann.

Det er remtang som er målet for "jakten". Remtangen liker seg godt ved Tungenes, der det er mengder av rent vann og barske forhold. Den kan fryses/tørkes og brukes i mye forskjellig matlaging. Algene kan fraktes i rene bøtter eller plastposer - ta med! GRATIS - åpent for alle!

Mai 2017
Lørdag 13 Mai KursHaugaland sopp- og nyttevekstforeningRogaland

Vårens ville vekster - helgekurs

Helga 13. - 14. mai kurs om vårens ville vekster på Stegaberg ungsomshus. Nærmere info kommer.

Juni 2017
Søndag 25 Juni Stand/UtstillingHaugaland sopp- og nyttevekstforeningRogaland

Familiedag i Dokken museum

Sopp- og nyttevekstforeningen er med med smaksprøver på vårens ville vekster. Info og salg av småprodukter.

August 2017
Mandag 28 August TurerHaugaland sopp- og nyttevekstforeningRogalandHordaland

Sopptur i Sveio

Sopptur i samarbeid med Sveio hagelag. Fremmøte på Haukås kl 19.00.