Vintersopptreff 2016

Vi gratulerer Andreas Krogevoll Svensen med tittelen:  Årets soppkartlegger 2015!

Andreas har tilegnet seg utrolige soppkunnskaper på få år og er i dag en habil soppkjenner og kartlegger. Med gps er han ute og samler, fotograferer og registrerer sopper. Han er også i gang med mikroskopering, og han deltar flittig på diskusjonsfora på nett som «sopp og nyttevekstforum» og «Spør en biolog».  Med www.artsobservasjoner.no   har Andreas et verktøy for å samle sine soppregistreringer på ett sted, og for 2015 har han lagt inn over 1600 registreringer her. Her havner også en rekke av Andreas’ bilder av soppene.

 

Styreleder i NSNF Edvin W. Johannesen understreket viktigheten av nøyaktig kartlegging og understreket at Andreas i så måte var et bra eksempel. Han delte ut en avansert sveitsisk LED-lupe som synlig bevis på utnevnelsen. Det er 11. gangen prisen som årets kartlegger deles ut og Andreas er den 13. som får tildelt hedersbevisningen.

Foredragsholderne fikk, som takk, håndlagde bordbrikker i nesle. Disse blir produsert i Nepal og er handlet hos: All Verdas, gåver og bruksting.