Grønttreff 2016

Velkommen til grønttreff i Trondheim 17. 19. juni.

vi har mønstret våre lokale kapasiteter på medisinske urter (Rolv Hjelmstad), økologisk hagebruk og
permakultur (Stephen Barstow) og spiselige ville vekster (Jan Erik Kofoed) og satt sammen et rikholdig
program for dere (Husk notisbok og blyant!).
Treffet skjer på Scandic Nidelven. Hotellet ligger sentralt i Trondheim ved Nidelven og har en
permanent utstilling av Håkon Gulvågs malerier. Hotellet er kjent for å servere Norges beste frokost. Vi
starter derfor kl.10.00 begge dager slik at dere får anledning til riktig å nyte denne.
Middagen lørdag kveld med innslag av ville vekster, tilberedes av kokkene Marie-Adrienne Bossert og Åse Aune.

Fredag 17. juni:
Ankomst og innsjekking på hotellet (fra kl. 15, utsjekking søndag kl. 12). De som
kommer tidlig kan ta seg en tur rundt i Trondheim og besøke Nidarosdomen, mathallen i Trondheim
(ny i 2015) og/eller Ravnkloa (den gamle fiskehallen). Velkomst, foredrag om medisinske urter fra kl.
19.00. Merk at det ikke er planlagt felles middag på fredag!

Lørdag 18. juni:
(frokost kl. 8.30, programstart kl. 10.00). Dagen går med til besøk i Stephen
Barstows hage i Malvik samt ekskursjon og sanking av spiselige urter i fjæra nedafor huset. Servering
av lunch. Dagen avsluttes med felles middag inne i byen.

Søndag 19. juni:
(frokost kl 8.30, programstart kl 10.) Ringve botaniske hage. Tur rundt i hagen med
orientering om spiselige, dyrka (og noen ville) urter ved Stephen Barstow. Orientering og omvisning
i renessansehagen. Denne dagen er det også Åpen dag i den botaniske hagen med anledning til å
treffe grønne foreninger i Trondheim og kjøpe stauder og urter av venneforeningen (overskudd fra
hagen). Enkel lunch. Avslutning ca. kl. 16.

Det kan bli noe omrokkering av programmet. Interesserte kan lese mere på Rolv Hjelmstads
hjemmeside: www.urtehagen.no og på hjemmesiden til Stephen Barstow, www.edimentals.com
Mer detaljert program vil bli presentert på forbundets hjemmeside når det er klart, samt sendt ut på
mail til foreningene.

Priser og påmelding
Pris kr. 2650,- inkluderer 2 netter på Scandic Nidelven med frokost. Lunch og middag lørdag, lunch søndag. Samt all intern transport innenfor programmet. Tillegg kr. 1000,- for enkeltrom. Transport til/fra hotellet ikke inkludert. Det tar ca. 40 min med flybuss til hotellet, og hotellet ligger ca. 200 m fra jernbanestasjonen.

Påmelding innen 15. april. Endelig program og nærmere info sendes ut til alle påmeldte.

Skriftlig påmelding til Norges sopp- og nyttevekstforbund på mail: post@soppognyttevekster.no Ønsker du å vite mer om opplegget eller har spørsmål om det faglige innholdet?

Ta kontakt med arrangøren.
Hanne Edvardsen, Trondheim sopp- og nyttevekstforening, 48 05 0234,
E-post: Hanne.Edvardsen@niva.no