Grønt og brunt i Bergen...

GRØNT OG BRUNT I BERGEN.....

Soppforeningen i Bergen inviterte helgen 23.-25. mai til vårgrønttreff. I herlig forsommervær på Fana folkehøgskole kunne 40 deltagere nyte det tredje grønttreffet i NSNFs historie.
Ikke bare grønt fra land, men også brunt i fjæra. Butare, sukkertare og fingertare ble omdannet til de lekreste retter. Vestlandsspesialiteten jordnøtt ble behørig demonstrert og tilberedt.
Dyktige kokker med Hanne Frosta («Hanne på høyden») i spissen, sto for kyndig veiledning og fikk deltagerne til å produsere kompromissløs mat fra naturen. Søl-krem, sprøstekt fingertare, ramsløk-aioli, salat med jordnøtt, melkesyregjæret skvallerkål og oljestekte strutsevinghoder.

Hanne Frosta foreteller om de lekre rettene - som var resultatet av gruppenes kokkelering.
Foto: Anne Christenson

Marinbiolog Arne Duinker veiledet om næringsverdien og smaken i tang og tare, og Geir Flatabø delte et vell av kunnskap om grønne vekster for nytte og velvære, både gjennom foredrag og høstingsveiledning i felt.
Et nasjonalt  ‘Grønttreff’ i NSNFs og medlemsforeningenes regi er kommet for å bli. Siden starten i Valdres for to år siden er deltagelsen fordoblet. Soppforeningen i Bergen med leder Magnhild Larsen i spissen hadde gjort en kjempejobb med å legge til rette for dette treffet. Når går utfordringen til neste forening…..