Du er her » Hovedside 

Nye kursledere

Første helga i juni arrangerte vi  kurs for å utdanne lærere til våre soppsakkyndigkurs. Dette er et stort løft for organisasjonen, og gir oss mulighet for å gjennomføre flere soppsakkyndigkurs i åra som kommer. Hele 18 deltagere fra mange plasser i landet deltok.

Kursledere var Kolbjørn Mohn Jenssen og Anne Dorthe Sunde.

Høstsopptreff 2016

Soppforeningen i Bergen  arrangerer årets høstsopptreff helga  9. - 11. september

(fagdag 8.september) i Norheimsund i Hardanger. Program og info finner du her

Prøve for soppsakkyndige 2016

Norges sopp- og nyttevekstforbund avholder Prøve for soppsakkyndige hvis et tilstrekkelig antall kandidater melder seg. Prøven bygger på Kurs for utdannelse av soppsakkyndige eller tilsvarende kunnskaper.

Prøven holdes i år på tre steder, i Oslo tirsdag tirsdag 20. september og onsdag 21. september Trondheim - tirsdag 20. september Sandnes/ Stavanger- tirsdag 27. september.  Påmelding innen 1. august. Påmelding skriftlig til Norges sopp- og nyttevekstforbund, Frederik A. Dahls vei 20, 1430 Ås eller e-post: post@soppognyttevekster.no


» Les mer...

Vil du bli soppsakkyndig

Om nok deltagere melder seg, avholdes det kurs for utdannelse av soppsakkyndige flere steder i landet.

 

» Les mer...

SOPPKONTROLLEN REDDET!

Foto: Per MarstadI årets  statsbudsjett er det satt av 2,5 millioner kroner til soppkontroll!

Dette vil føre til at Norges sopp- og nyttevekstforbund sammen med sine medlemsforeninger, kan gjenoppta virksomheten for fullt fra og med 2016. Det blir fullt trykk på utdanning av nye soppsakkyndige, etterutdanning av eksisterende og avholdelse av soppkontroller for publikum.

Gratulerer til alle som har stått på for å få dette til - og gratulerer til alle sopplukkere som går en trygg sopphøst i møte i 2016. Vi må spesielt fremheve partiet Venstre som har stått på for soppkontroll i Stortinget, ikke minst i innspurten av de vanskelige budsjettforhandlingene.       Foto: Per Marstad